Malzemeler:
250 gr dana kıyma
7 adet enginar
½ demet taze soğan
½ demet dereotu
½ demet maydanoz
7 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
1 tutam karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Yapılışı:
Enginarları bekletmek için suya 1 limon sıkılır ve 1 yemek kaşığı un koyulur. Enginarların dış yaprakları soyulur ve ağız kısımları kesilip iç kısımları çıkartılır. Enginarlar limonla ovulur ve hazırlanan suya atılır. Dolma içi için; yarım demet taze soğan, dereotu ve maydanoz ince ince kıyılır. 250 gram kıyma; 1 tutam karabiber, 7 yemek kaşığı pirinç, 1 yemek kaşığı salça, arzuya göre tuz ve doğranan yeşilliklerle harmanlanır. Dolma içinin üzerine; 1 çay bardağı zeytinyağı dökülür. Enginarların sapları soyulur ve limonlu suya batırıldıktan sonra yemeğin pişeceği tencereye yerleştirilir. Limonlu unlu suda bekletilen enginarların içi ve yapraklarının araları kıymalı harçla doldurulur ve dolmalar tenceredeki sapların üzerine dizilir. Dolmalar; üzerine çıkmayacak kadar su ve limon dilimi koyularak pişirilir.
Kıymalı Enginar Dolması servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN