X
X

Kıymalı Kömbe

14.05.2014 Çarşamba 12:15 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Kıymalı Kömbe, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
Hamuru için;
5 kase un
3 bardak süt
1 yumurta
900 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz

İçi için;
Yarım kilo kıyma
3 soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber

YAPILIŞI:
Süt, tuz ve un bir kaba alınıp hamur haline getirilir. Hamur 2 bezeye ayrılır. Bezeler oklava ile açılır. Bir tavaya alınan tereyağı eritilip açılan hamurun üzerine bolca dökülür. Hamurun her tarafı yağlandıktan sonra katlanıp buzdolabında bekletilir. İkinci bezeye de aynı işlem yapılır. Diğer tarafta kıyma ve soğan bir tavada kavrulur. Sıvıyağ ve baharatlar eklenip biraz kavrulduktan sonra ocaktan alınır. Donan hamurlar tepsi büyüklüğünde oklava yardımıyla açılır. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilip kavrulmuş harç üzerine yayılır. İkinci hamur açılıp harcın üzerine serilir ve kenarları kapatılır. Hamurun üzerinde parmak ile tepsiye değecek kadar 5 adet delik açılır. Eritilmiş tereyağı deliklere birer yemek kaşığı dökülür. Yumurta kömbenin üzerine kırılıp karıştırılır ve el ile hamur üzerine yayılır. 180 derecede ısıtılmamış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

MUTFAĞIM VİDEOLARI