Malzemeler:
4 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Nane
Yapılışı:
Geniş bir tencerede 4 yemek kaşığı unu 5 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. 3 bardak suyu üzerine ekleyip, topaklanmaması için kaynayana kadar karıştırın. Kavrulmuş un suda eriyince, 4 bardak daha ılık suyu tencereye ilave edin. Başka bir tavada, yemeklik doğradığınız 1 adet orta boy kuru soğanı, 3 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Soğanlar pembeleşince, 1 yemek kaşığı kıymayı da üzerine ekleyip kavurmaya devam edin. Kıymanın tuzunu ekledikten sonra 2 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyip bütün malzemeleri kavurun. Pul biber, karabiber ve nane eklediğiniz sosa; yarım bardak su ilave ettikten sonra, altını kapatıp çorbanın içine karıştırın. Bir taşım kaynatıp, sıcakken servis yapın.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN