X
X

Kızartma tarifi

29.03.2013 Cuma 10:27 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Kızartma tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
6 adet kuzu gerdan
1 adet soğan
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
6 adet kuzu gerdan; 4 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile kızartılır. 1 büyük boy soğan rendelenip rengi döenen etlere eklenir ve kızartma işlemine devam edilir. Sosu için; 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı domates ve 2 yemek kaşığı biber salçası güzelce karıştırılır. Etlerin üzerine hazırlanan sos dökülür ve biraz daha kavrulur. Sosu ile buluşan etlerin üzerini 1-2 parmak çıkacak kadar su dökülür, 2 çay kaşığı karabiber ve tuz katılır. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve yemek yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakılır.
 
Kızartma servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI