Malzemeler:
200 gr tuzsuz tereyağı
250 gr şeker
70 gr kekun
2 paket kakao
2 yumurta
1 limon
2 yemek kaşığı krem peynir
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilya esansı
Yapılışı:
200 gr tereyağı tencereye konur. 250 gr toz şeker yağın içinde eritilir. 2 paket dökülüppürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. 1 çay kaşığı vanilya esansı eklenip soğutulur. Soğuyup katılaşan kakolu karışım spatula yardımıyla yoğurma kabına konur. 2 yumurta kırılıp çırpılır. 70 gr kekun eklenip en düşük devirde karıştırılıp kalıba dökülür. 2 yemek kaşığı krem peyniri, 1 yemek kaşığı toz şekerle birlikte karıştırılır. 1 limonun kabuğu üzerine rendelenir. 1 yumurtanın akı da eklenip akışkan bir kıvama gelene kadar çırpılır. Kekin üzerine kızılcık marmeladı parça parça yerleştirilir. Üzerine krem peynirli sos dökülür. Marmelatla krem peynirli sos girdap oluşturur gibi çatalla karıştırılıp şekil verilir. Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 – 25 dakika pişmeye bırakılır.
Kızılcık Marmelatlı ve Krem Peynirli Islak Kek servise hazırdır.