CANLI YAYIN
Malzemeler:
100 gr kuzu kıyma
2 kase köftelik bulgur
250 gr yoğurt
2 diş sarmısak
100 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
100 gr kuzu kıyma 2 kase bulgurun üzerine eklenip yoğrulur. Tencereye bolca sıcak su ilave edilip 1 tutam da tuz serpilir. Bulgurla yoğrulan kıymadan küçük parçalar alınıp el ile sıkılır. Hazırlanan küçük köfteler suyun içinde haşlanır. Köfteler süzgeç yardımı ile tencereden alınır.Sarmısaklar dövülür ve yoğurt ile karıştırılır. Köftelerin üzerine dökülür. Kırmızı toz biber 100 gr tereyağında kızdırılır ve sarmısaklı yoğurdun üzerine gezdirilir.
Köfte Leben servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN