Malzemeler:
5 küçük boy patates
2 yemek kaşığı salça
1 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı kekik
Köfte harcı için:
2 su bardağı öğütülmüş yarma
3 yemek kaşığı ince bulgur
1 soğan
Kekik
Yapılışı:
Köfte için öğütülmüş, yarma ince bulgur, rendelenmiş soğan ve kekik derin bir kaba alınıp karıştırılır ve kısır gibi sıcak su ile ıslatılır. Şişmesi için kenara alınır. Şiştikten sonra iyice yoğurulup yarım parmak şeklinde şekillendirilir. Margarin ve sıvıyağ çorba tenceresine alınıp ısıtılır. Minik doğranmış soğanlar ve salça kavrulur. Soyulup küçük küp doğranmış soğanlar ve 1 litre kaynar su tencereye alınır. Patateslerin pişmesine yakın köfteler ve kekik çorbaya eklenir. Köfteler yumuşayana kadar pişirilir.