X
X

Köfteli Çorba tarifi

02.05.2013 Perşembe 11:29 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Balıkesir'in yöresel tatlarından Köfteli Çorba tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gram kıyma
2 adet soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı nohut
½ bağ maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı nane
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 bardak su
1 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için:
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
 
Yapılışı:
2 adet soğan doğranır ve kavurulur. Küp küp doğranan havuçlar da soğanlarla kavurulur. 2 su bardağı una 1 bardak su ve 1 çay kaşığı tuz eklenip yoğurulur. Hamur istenen kıvama gelene kadar yoğrulup dinlendirilir. Kavrulan soğan ve havuca birer yemek kaşığı biber ve domates salçası eklenir. Salçalarla kavrulan soğan ve havuca su eklenip pişirilir.Köfte için yarım bağ maydanoz incecik kıyılır ve 250 gram kıymaya eklenir. Kıyma ve maydanoz yoğrulur, misket büyüklüğünde yuvarlanır. Köfteler salçalı suda pişen soğan ve havuçlarla buluşturulur. Dinlenen hamur açılır ve şerit şerit kesilir. Kesilen şeritler üst üste koyulup üçgen dilimlenir. Fokurdayan köfteli çorbaya kesilen üçgen hamurlar eklenir, tuz ve karabiber serpilir ve pişmeye bırakılır. Çorbanın terbiyesi için, 1 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı un ve 1 yumurta ile çırpılır. Kaynayan çorbanın suyuna terbiye kesilmeyecek şekilde ağır ağır ilave edilir. Haşlanmış nohut koyulan çorba güzelce kaynatılır. Tereyağında yakılan nane pişen çorbanın üzerine dökülür.
 
Köfteli çorba sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI