1 çay kaşığı elma sirkesi
Yapılışı:
Kurutulmuş bamyalar kaynayan suda haşlanmaya başlanır. Üzerine 1 çay kaşığı elma sirkesi ve limon sıkılır. 500 gram kymanın üzerine 1 tatlı kaşığı pul biber ve tuz serpilir. Kıyma iyice yoğurulur. Kıymadan küçük köfteler yuvarlanıp un serpilen tepsiye koyulur. Haşlanan bamyaların suyu süzülür. 1 soğan yemeklik doğranır ve 1 kaşık zeytinyağı ile kavurulur. Üzerine 1 kaşık salça katılır, 1 tatlı kaşığı da pul biber serpilerek kavurlmaya devam edilir. Una bulanan köfteler de ayrı bir tencerede zeytinyağında kızartılır. Kavurulan soğan ve salçalara haşlanan bamyalar eklenir karıştırılır. Üzerine su ve birkaç dilim de limon koyulur pişirilmeye başlanır. Kızaran köftelerde bamyalarla karıştırılarak pişirilir.
Köfteli kuru bamya sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN