Malzemeler:
1 kg yağlı dana kıyma
1 kg süzme yoğurt
5 diş sarmısak
2 büyük boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pulbiber
Ekmek içi
Yapılışı:
1 kg dana kıyma kaba konur. Üzerine 1 büyük boy soğan rendelenir. Islatılmış ekmek içi, silme 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve kimyon eklenip yoğrulur. Elde yuvarlanarak erik büyüklüğünde köfte topları yapılıp un serpilen tepsiye konur ve tepsi sallanarak köfteler una bulanır.Tencerede 1 çay bardağı zeytinyağı kızdırılır. Köfteler tencreye atılıp kızartılır.5 diş sarmısak ezilir, silme tuzla birlikte 1 kg süzme yoğurtla karıştırılıp ayrı bir tencereye konur ve kaşık yardımıyla üzeri düzleştirilir. Kızaran köfteler yoğurdun üzerine yerleştirilir. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritilip 1 tatlı kaşığı pulbiber kızadırılır. Biberli sos yemeğin üzerine gezdirilir. Tencere ocağa lınır ve yoğurt kesik kesik olana kadar pişirilir.
Köfteli Yoğurt Paçası servise hazırdır.