Malzemeler:
Hamur için:
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
250 gram tereyağı
İç malzemesi için:
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım kg orta yağlı kıyma
2 patates
3 soğan
1 kase kendir çekirdeği
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yarım su bardağı çörek otu
Yarım su bardağı susam
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Un havuz şeklinde açılıp ortasına süt ve tuz eklenip yoğurulur. 1 su bardağı su eklenip tekrar yoğurulur ve yarım saat dinlendirilir. İçi için kendir çekirdeği tavada kavrulup rondodan çekilir. Patatesler minik küpler şeklinde doğranır. Kıyma ve yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Patatesler ve baharatlar eklenir. Birkaç dakika pişirilip kendir çekirdeği eklenip ocaktan alınır. Hamur tekrar yoğurulup açılır.
Tereyağı eritilip ılıtıldıktan sonra hamurun üzerine sürülür. Hamur rulo şeklinde sarılır ve ikiye kesilir. Hamurlar tepsi büyüklüğünde açılır. Üzerine iç harç yayılır. Diğer hamurla üzeri kapatılır. Yoğurtla yumurta çırpılıp hamurun üzerine sürülür. Çatalla şekil verilir. Üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı parçalar halinde yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.