Malzemeler:
500 gram dana kuşbaşı
3 adet yumurta
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
3 kaşık tereyağı
½ çay bardağı zeytinyağı
Hamuru için:
3½ bardak un
1 kaşık tuz
3 bardak su
Üzeri için:
1 adet yumurta
1 kaşık yoğurt
Yapılışı:
Üç buçuk bardak una tuz ve su eklenerek istenen kıvama gelene kadar yoğurmaya başlanır. Sıvı yağ koyulan tavada yarın kilo kuşbaşı kavurulur. Yemeklik doğranan iki soğan suyunu çeken kavrulan etlere eklenir ve kavurulmaya devam edilir. 3 yumurta kırılıp çırpılır üzerine birer tatlı kaşığı kara ve pul biber serpilir. Baharatlarla çırpılan yumurta kavrulan soğan ve etlere eklenerek pişirilip soğutulur. Dinlenen hamur, bezelere bölünüp unlanıp yuvarlanır ve açılmaya başlanır. Açılan yufkalar tavada pişirilir. Bir tencerede tereyağ eritilip üzerine sıvı yağ dökülür, hamurların batırılacağı suya da tuz serpilir. Pişirilen yufkalar suya batırılıp tepsiye dizilir, üzerine eritilen tereyağı sürülür. Aynı şekilde yufkalar hazırlanıp üst üste dizilir ve kuşbaşılı iç harç koyulur. Suya batırılan yufkalar harcın üzerine serilir. Diğer yuflalara da aynı işlem uygulanır. 1 yumurta kırılır, 1 kaşık yoğurt ve erimiş tereyağı koyularak çırpılır ve böreğin üzerine sürülür. Hazırlanan börek önceden ısıtılan fırında pişirilir.
Köy böreği sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN