Malzemeler:
2 Bardak un
1 Bardak Süt
1 Tatlı kaşığı toz şeker
Çay kaşığının ucuyla tuz
1 Su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
Bal
Toz şeker
Kaymak
Yapılışı:
1 Bardak suyu, 1 bardak sütü, 1 tatlı kaşığı şekeri ve çay kaşığının ucuyla tuzu geniş bir tencereye koyup ocağın altını açın. Tenceremideki süt kaynamaya yakın; 3 Bardak unu elekten geçirip, tenceredeki malzemelerin üzerine ilave edin. Bütün malzemeleri tahta bir kaşıkla güzelce karıştırarak hafifçe kavurun ve elde ettiğiniz hamuru soğumaya bırakın. Hamur soğuduktan sonra fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp top haline getirin daha sonra elinizle bastırarak ince yuvarlaklar elde edin. Geniş bir tavaya 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip kızdırın. Hamurları yağda iki tarafı kızarana kadar pişirin ve bir servis tabağına alın. Damak zevkinize göre bir kısmını bal ile diğer kısmını da toz şeker ile tatlandırıp üzerini kaymak ile süsleyin.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN