Malzemeler:
1 bütün tavuk
250 gr tavuk taşlık
200 gr tavuk ciğeri
1,5 Bardak pirinç
½ Çay bardağı sıvıyağ
Tavuk suyu
Karabiber
Hamuru için:
3 Bardak un
1 Adet yumurta
1 Bardak su
Yapılışı:
1 Adet yumurtayı derin bir kaba kırıp, üzerine 1 bardak su ekleyin. Tuzunu ekledikten sonra, 3 bardak unu da ilave edip güzelce yoğurun. Üzerini bir bez ile örtüp, hamuru dinlenmeye bırakın.250 gr tavuk taşlığı ve 200 gr tavuk ciğerini temizleyip, çok küçük parçalara kesin. Geniş bir tavaya yarım çay bardağı sıvıyağ ekleyip, ciğer ve taşlıkları suyunu çekene kadar kavurun. 1,5 Bardak pirinci ve karabiberini ilave edin. Malzemelerin üzerine 1,5 bardak su ekleyip kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişmeye bırakın.Bütün tavuğu temizleyip yıkadıktan sonra kavrulan iç harcının bir kısmı ile doldurun. Boyun ve dip kısmını pamuklu bir ip ile dikin. Bacakları gövdeye bağlayın. Düdüklü tencereye tavukla beraber su koyarak pişirin.Diğer tarafta dinlenen hamuru ince bir şekilde açıp, bıçakla küçük karelere bölün. İç harcının geriye kalan kısmını hamur parçalarının ortalarına yerleştirin. Hamurları kenarlarından büzerek iç harcı açıkta kalacak şekilde fiyonk haline getirin ve fırın tepsisine dizin. 200 dereceye ısıttığınız fırında yarım saat pişirin.Bütün olarak haşladığınız tavuğu ocaktan alın. Fırında kızaran mantı hamurlarını çıkartıp, tavuğun suyunu üzerine döktükten sonra tekrar fırına verin.Bütün tavuğu da ayrı bir kap ile fırına verin. Tavuk kızarınca, mantıları da çıkartın ve birlikte servis yapın.