Malzemeler:
Hamuru için;
500 gr un
1 yumurta
1 tutam tuz
İçi için;
1 bardak nohut
1 tatlı kaşığı karabiber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Yarım kilo un yoğurma kabına alınır. 1 tutam tuz ve 1 yumurta eklenir. Azar azar suyla birlike hafif sert bir kıvam alana kadar yoğrulur. İç harç hazırlanana kadar üzeri örtülerek dinlenmeye bırakılır. İçi için; 1 bardak nohut arzuya göre tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberle robotta çekilir.
Dinlenen hamur 2 bezeye ayrılır. Her beze unlu zeminde açılıp iri kare parçalara kesilir. Her karenin ortasına nohutlu iç yerleştirilir ve mantı bohça şeklinde kapatılır. Tavaya bol sıvıyağ konulur ve mantılar altın rengi alana kadar kızgın yağda kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır. Derin bir tencerede önceden hazırlanmış et suyu biraz da normal suyla birlikte kaynatılır. Kızaran mantılar hafif ılıklaşınca et suyuna atılıp hafif yumuşayana kadar bekletilip servis tabağına alınır. Ayrı bir tavada da dolo dolu bir yemek kaşığı tereyağı eritilip mantıların üzerine dökülür ve mantılar yağlanır (Mantıların yapışmasını önler)
Sosu için; 1 yemek kaşığı tereyağında 1’er tatlı kaşığı biber ve domates salçası kavrulur. Biraz suyla kıvamı açılır. Mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve salçalı sos gezdirilir.
Koza mantı servise hazırdır.