X
X

Közlenmiş Etli Babagannuş tarifi

20.04.2012 Cuma 10:39 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mardin'in yöresel tatlarından Közlenmiş Etli Babagannuş'un tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Jülyen doğranmış 250 gr. koyun eti
4 patlıcan
2 çarliston biber
2 yumurta
5-6 diş sarımsak
Sıvıyağ
Tuz
 
Yapılışı:
250 gram koyun eti, 4 patlıcan ve 2 çarliston biber sac üzerinde közlenir. Közlenen patlıcan ve biberler incecik kıyılır. Tavada az sıvıyağ üzerine 2 yumurta kırılır. Önce közlenmiş patlıcanlar, sonra da biberler üzerine eklenir ve karıştırılır. 5-6 diş sarımsak havanda dövülerek tavadaki malzemeye ilave edilir. Tuzu atılır, ocakta birkaç kez daha çevrilip servis tabağına alınır. Kuzu etleri de ortasına yerleştirilir.
 
Közlenmiş etli babagannuş servise hazır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI