Malzemeler:
1 kase ceviz
Hamuru için:
1 paket margarin
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 bardak su
½ limon
Üzeri için:
1 kase antep fıstığı
Yapılışı:
Bir paket margarin eritilir. Bir çay bardağı su, bir çay bardağı sıvı yağ ve eritilen margarin buluşturulur. Üzerine aldığı kadar un ve bir çay kaşığı kabartma tozu eklenip karıştırılır ve yoğurulur. Biraz dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartılıp yuvarlanır. Hazırlanan hamurun içi parmakla içli köfte yapar gibi oyulur ve çekilmiş ceviz doldurulup kapatılır. Yuvarlanan hamur fırın tepsisine dizilir. Şerbet için 2 bardak şeker, iki bardak suyla kaynatılır ve yarım limon sıkılır. Hazırlanan tatlılar pişerken şerbet ılıtılır. Pişen tatlı biraz soğuduktan sonra üzerine ılık şerbet dökülür. Şerbetini çeken tatlı servis tabağına alınır ve üzerine çekilmiş antep fıstığı serpilir.
Kubbe tatlısı sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN