Malzemeler:
5 su bardağı pirinç
1 yumurta
1 tutam yarpuz veya taze nane
1 tutam ıspanak
4 dal taze soğan
3 yumurta
2 yemek kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Tencere bol sıcak suyla doldurulur ve 1 yemek kşaığı tuz eklenip kaynatılır. Islatılan 5 su bardağı pirinç süzülür ve kaynayan suyun içinde pişirilir.Yarım demet maydanoz ve 1 tutam yarpuz veya taze nane ince ince kıyılır. 4 dal yeşilsoğanın yeşil kısımları doğranır. 1 tutam ıspanak da kıyılır.Derin bir kabın içinde 3 yumurta ve 1 yemek kaşığı un çırpılır. Üzerine doğranan yeşillikler konup karıştırılır, zerdeçal eklenir. Pilavın pişeceğitencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve yumurtayla karıştırılan yeşillikler omlet gibi pişirilir. Bol suda haşlanan pirinçlerin suyu süzülür ve yumurtanın üzerine yerleştirilir. Biraz zeytinyağı gezdirilir ve 1 yemek kaşığı tereyağı konur. Tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir. Tencerenin ağzı tepsiyle kapatılıp pilav ters çevrilir.
Kükülü Pilav servise hazırdır.