Malzemeler:
2 adet yumurta
5 büyük servis kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tuz
Fındık kırığı
Süt
Şerbeti için;
2 bardak şeker
2 bardak su
½ limonun suyu
Kızartmak için;
Zeytinyağı
Yapılışı:
Şerbeti için tencereye 2 bardak şeker ve 2 bardak su konulur. Şeker eriyene kadar karıştırılıp 1-2 taşım kaynayana kadar pişirilir. Ocaktan alınacağı zaman yarım limonun suyu ilave edilir.
Yoğurma kabına; 5 büyük servis kaşığı un konulur, üzerine 2 yumurta kırılır. Tatlıya kıtırlık katması için 1 yemek kaşığı margarin ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. Sütle birlikte kulak memesi kıvamından biraz sert bir hamur elde edilene kadar sütle yoğrulur. Hamur 4 bezeye ayrılır. İlk iki beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılır, üst üste konulup unlanarak tekrar açılır ve tek bir yufka elde edilir. İkiye kesilir, 4 parmak genişliğinde parçalar elde edilecek şekilde büzülür. Her parça büzgü yerlerinden kesilir. Kalan 2 beze de aynı şekilde açılıp, büzülür ve kesilir. Kulak şeklindeki hamurlar kızgın zeytinyağında altın rengi alanan kadar kızartılır. Yağın içinden alınır alınmaz sıcak şerbetin içine atılır. Biraz bekletilip servis tabağına çıkartılır. Hazırlanan tatlıların üzerine fındık kırığı serpilir.
Kulaklı Tatlı servise hazırdır.