Malzemeler:
750 gr. iri kuşbaşı dana eti
100 gr. tereyağı
1½ kg arpacık soğan
1 kase nohut
2 baş sarımsak
2 büyük kaşık tuzlu yoğurt ya da süzme yoğurt
1 yemek kaşığı nane
Kurutulmuş acı kırmızı biber
Yapılışı:
Dana eti kendi suyunda kavrulur. Suyunu çekmeye başlayan ete büyük bir kaşık tereyağı eklenir. Ardından soyulan arpacık soğanlar bütün olarak sarımsaklarsa kesilerek tencereye atılır. Tencereye bir bardak su ve tuzu serpilir, pişmeye bırakılır. Bu arada önceden haşlanmış nohutu dökülür.
Son olarak tencereye et suyuyla yumuşayan tuzlu yoğurt eklenir. Nane ve kırmızı acı biberleri eklendikten sonra, karıştırılarak pişirmeye devam edilir.
Kumbursiye derin bir çorba kasesinde servis edilir.