X
X

Küncülü Kömbe tarifi

22.04.2013 Pazartesi 13:30 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Küncülü Kömbe tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gram siyah susam
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Hamuru için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
500 gram siyah susam fırında kavurulur. 1 su bardağı süt, un, sıvıyağ ve yoğurt karıştırılıp yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur bezelere kesilip yuvarlanır.Bezeler merdaneyle açılır. Fırında kavurulan susamlar robotta yağı çıkana kadar çekilir. Sıvı yağ ile yumuşatılan susam hamuru açılan ve tepsiye serilen yufkanın üzerine sürülür. Diğer yufkalarda üst üste koyulup susam sürülür. Susamlı yufkalar tepside dilimlenir. bir yumurta çırpılıp böreğin üzerine sürülür ve fırında pişirilir.
 
Küncülü kömbe sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI