X
X

Künefe tarifi

09.01.2012 Pazartesi 10:46 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Antakya'nın yöresel tatlarından Künefe'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg tel kadayıf,
300 gram tereyağ,
Tuzsuz keçi peyniri

Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı su
 
Şerbetin yapılışı:
2,5 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı suyun içinde eritilir.

Yapılışı:
Küçük bir tencerede 300 gram tereyağ eritilir. 1 kg tel kadayıfın üzerine eritilmiş tereyağ dökülerek ovulur. Kadayıflar ufak ufak koparılır. Altı hafif yağlanmış tepsiye, kenarları bir parmak boşluk kalacak şekilde kadayıfın yarısı bastırılarak yerleştirilir. Kadayıfın üzerine tuzsuz keçi peyniri serpilerek bastırılır. Geriye kalan kadayıf tepsinin üzerine gezdirilir. Ocağın üzerinde sürekli çevrilerek pişirilir. Kadayıfın pişip pişmediği bıçak yardımıyla kenarı kaldırılarak anlaşılır. Altı pişen kadayıf, başka bir tepsiye çıkarılır. Bu defa diğer tarafını pişirmek için tepsi yağlanır ve çıkarılan kadayıf tekrar tepsiye konularak kızartılır. Soğutulan şerbet sıcak kadayıfın üzerine gezdirilir. Fıstık dökülerek süslenir. Künefemiz servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN 

MUTFAĞIM VİDEOLARI