CANLI YAYIN
Malzemeler:
1 ½ kg. parça kuzu but eti
5 diş sarımsak
Arpacık soğan
Un
Yapılışı: Küpün içine bir ki tane kemik yerleştirilir. Kemiklerin üzerine parça kuzu etleri konulup yağ ve su eklenmeden kapağı kapatılır.Biraz un suyla yoğrularak hamur haline getirilir, küpün hava almaması için kapağın çevresine kaplanır. Kısık ateşte yaklaşık 3 saat pişirilir. Küpün hava almaması için kapağa sarılan hamur bıçakla kesilerek çıkartılır. Arpacık soğanlar ve sarımsaklar eklenir. 1’er tutam tane karabiber, pulbiber ve 2 çay kaşığı kekikle lezzetlendirilip kapağı kapatılarak biraz daha pişirilir(yeniden hamur kaplanmaz) Pişen yemek servis tabağına dökülür. Küp Eti servise hazırdır.