100-150 gr kıyma
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
½ su bardağı zeytinyağı
1 ½ yemek kaşığı margarin
Yapılışı:
Hamuru:Tüm malzemeler karıştırılır, aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamurdan avuç içi kadar bezeler hazırlanıp nişastaya bulanır. Alüminyum folyoya sarılıp serin bir yerde en az 3 saat bekletilir.
100-150 gram arası kıyma, yarım yemek kaşığı margarin ve 1 tatlı kaşığı tuzla tavaya alınıp top top olmaması için ezilerek kavrulur. Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış yarım demet maydanoz ilave edilir. Hamur bezeleri un ve nişasta karışımıyla incecik, baklavalık açılır. İkiye bölünen yufka, dikdörtgen olacak şekilde 8’e katlanır. Üzerinde sıvıyağ gezdirilir, tekrar kare şeklinde katlanır, üstte kalan yufka ucu açılıp ortasına kıymalı iç yerleştirilip ezmemek için bıçak yardımıyla üçgen şeklinde kapatılır ve tepsiye alınır. Birer yemek kaşığı tereyağı ve margarinle yarım su bardağı zeytinyağı eritilir. Böreklerin üzerine gezdirilir. 200 derecedeki fırında kabarıp üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Kuru Börek, servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN