X
X

Kuru Domatesli Fesleğenli Poğaça

20.05.2014 Salı 10:22 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Kuru Domatesli Fesleğenli Poğaça, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
250 gram un
1 kahve fincanı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
75 gram tereyağı
1 su bardağı kurutulmuş domates
1 çorba kaşığı fesleğen
 
Üzeri için:
Yumurta sarısı

YAPILIŞI:
Öncelikle sütü ısıtılır. Sıcak süte yaş maya ve tozşekeri ekleyip maya eriyene kadar iyice karıştırılır. Kuru domatesler küçük parçalara kesilir. Sırasıyla yumurta, tuz, tereyağı, kurutulmuş domates ve fesleğen ilave edilip iyice karıştırılır. En son olarak unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Kalıpları yağladıktan sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlanan hamurlar kalıba alınır. Hamurların üzerine biraz daha küçük yuvarlanan hamurlar yerleştirilir. Hamurların üzeri kapatılıp 40 dakika kadar mayalanması için sıcak bir yerde bekletilir. Daha sonra hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir.

MUTFAĞIM VİDEOLARI