Malzemeler:
1 kg kuşbaşı kuzu eti
400 gr kuru mürdüm eriği
40 adet arpacık soğan
½ çay bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Erikler 2 saat önden suda ıslatılır. Etler düdüklü tencereye alınır ve üzerine sıcak su eklenip kapağı kapatılarak haşlanmaya bırakılır. 40 adet arpacık soğanın kabukları soyulur. Derince bir tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı eklenir. Haşlanan etler suyu süzdürelerek yağın içine ilave edilir. Arpacık soğanlar da tencereye katılır ve tüm malzemeler biraz kavrulduktan sonra suyu süzülen erikler de ilave edilir. Tarçın, toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz konup kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.
Kuru Erik Yahni servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN