Malzemeler:
½ kilo kuru fasulye
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Çikolata Sosu için:
½ kilo süt
40 gram bitter çikolata
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
2 kaşık un
Yapılışı:
Yarım kilo haşlanmış kuru fasulye robot yardımıyla hamur haline getirilir. 2 yumurta ve 1 su bardağı şeker mayonez görünümüne kavuşana kadar karıştırılarak, fasulyeden yapılan hamura eklenir. Robotta yoğurma işlemi devam ederken birer paket vanilya ve kabartma tozu eklenir. Karışıma son olarak çekilmiş 1 su bardağı ceviz eklenir ve pasta hamurunun iyice yoğurulur. Yağlayıp biraz un serptiğimiz pasta kalıbına, hazırladığımız hamuru dökerek önceden ısıtılan fırında pişirilir.Çikolata sosu; Tencereye yarım kilo süt aktarılır. Sütün üzerine 2 çorba kaşığı kakao eklenerek kısık ateşte karıştırılarak pişirme işlemine başlanır. Sosa, çırptığımız 2 yumurta ve 2 yemek kaşığı un eklenerek karıştırılarak pişirilir. Fokurdayan sosun altını kapattıktan sonra 40 gram bitter çikolata eklenerek eriyene kadar karıştırılır.Pişen kek fırından çıkartılıp biraz soğuduktan sonra, hazırladığımız çikolata sosu üzerine dökülür.İstenirse sosun üzeri hindistan cevizi veya cevizle süslenir. Buzdolabında bekletilerek iyice soğuyan pastamız servise hazır.