Malzemeler:
1 kg. boyuna dilimlenmiş kuru kabak
1 kase salçalı su
Limon suyu
Harcı için:
½ kg. dana kıyma
½ bardak karışık kısırlık bulgur ve kırık pirinç
½ bağ maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tutam taze nane
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
Kuru kabaklar sıcak suya atılarak yumuşatılır ve beklerken pişmeye devam etmemeleri için bir süre sonra soğuk suları eklenir. Limon suyu damlatılan kabaklar soğuduktan sonra cam bir kaseye alınır. Soğanlar dişe gelmeycek kıvamda rondoda taze nane eklenerek çekilir. Çekilen harç, iki yemek kaşığı zeytinyağı, kıyma, bir tatlı kaşığı tereyağı, birer tatlı kaşığı kırmızı biber, karabiber ve naneyle yoğrulur. Harçtan küçük köfteler yapılarak kabak yapraklarına sarılır. Bir kasede salça suyla ezilerek açılır ve tuzu eklenir. Salçalı sos tencerenin her yanına dökülür.
Bir kase suyu dökülen tencere pişmeye bırakılır. Kuru kabak dolması servise hazırdır.