X
X

Kuru Kabak Dolması tarifi

25.12.2012 Salı 11:56 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Konya'nın yöresel tatlarından Kuru Kabak Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg. boyuna dilimlenmiş kuru kabak
1 kase salçalı su
Limon suyu
 
Harcı için:
½  kg. dana kıyma

½ bardak karışık kısırlık bulgur ve kırık pirinç
½ bağ maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tutam taze nane
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
Kuru kabaklar  sıcak suya atılarak yumuşatılır ve beklerken pişmeye devam etmemeleri için bir süre sonra soğuk suları eklenir. Limon suyu damlatılan  kabaklar soğuduktan sonra  cam bir kaseye alınır.  Soğanlar dişe gelmeycek kıvamda rondoda taze nane eklenerek çekilir. Çekilen harç, iki yemek kaşığı zeytinyağı, kıyma,  bir tatlı kaşığı tereyağı, birer tatlı kaşığı kırmızı biber, karabiber ve naneyle yoğrulur.  Harçtan küçük köfteler yapılarak kabak yapraklarına sarılır. Bir kasede  salça suyla ezilerek açılır ve tuzu eklenir. Salçalı sos tencerenin her yanına dökülür.
Bir kase suyu dökülen tencere pişmeye bırakılır. Kuru kabak dolması servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI