MALZEMELER:
200 gram kuru kabak
2 yemek kaşığı salça
İç harcı için:
Yarım kg kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı pirinç
1 soğan
1 kase kuru domates
İsot, nane, kekik, sumak pulbiber, kimyon, tuz
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Pulbiber
Servis için:
Sarmısaklı yoğurt
YAPILIŞI
Kuru kabaklar bir gece önceden ıslatılır. Kabaklar süzülmeye alınır. İç harç için kıyma, ince bulgur, ince doğranmış soğan, pirinç, doğranmış domates, sıvıyağ ve baharatlar karıştırılıp yoğurulur. Kabaklar 5-6 cm enliliğinde kesilip iç harç ile doldurulup sarılır. Tencereye dizilen sarmaların üzerine sıcak su ile açılmış salça gezdirilir. Pişirilip servis tabağına alınan sarmalar sarmısaklı yoğurt ve tereyağında yakılmış pulbiber gezdirilir.