X
X

Kuru Kabak Sarması

23.04.2014 Çarşamba 10:21 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzincan'ın yöresel tatlarından Kuru Kabak Sarması, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
200 gram kuru kabak
2 yemek kaşığı salça

İç harcı için:
Yarım kg kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı pirinç
1 soğan
1 kase kuru domates
İsot, nane, kekik, sumak pulbiber, kimyon, tuz
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ

Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Pulbiber

Servis için:
Sarmısaklı yoğurt

YAPILIŞI
Kuru kabaklar bir gece önceden ıslatılır. Kabaklar süzülmeye alınır. İç harç için kıyma, ince bulgur, ince doğranmış soğan, pirinç, doğranmış domates, sıvıyağ ve baharatlar karıştırılıp yoğurulur. Kabaklar 5-6 cm enliliğinde kesilip iç harç ile doldurulup sarılır. Tencereye dizilen sarmaların üzerine sıcak su ile açılmış salça gezdirilir. Pişirilip servis tabağına alınan sarmalar sarmısaklı yoğurt ve tereyağında yakılmış pulbiber gezdirilir.

MUTFAĞIM VİDEOLARI