Malzemeler:
Köfte için:
1 kase köftelik bulgur
1 yumurta
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı
Un
Sosu için:
1 soğan
1 dal yeşil soğan
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Bulgur sıcak su ile ıslatılıp yarım saat dinlendirilir. Yoğurulduktan sonra yumurta eklenip tekrar yoğurulur. Hamurlaşınca un ve tuz eklenip tekrar yoğurulur. Hamurdan misket büyüklüğünde toplar yapılır. Derin bir tencerede 1 lt su kaynatılır. Tuz serpilip karıştırıldıktan sonra köfteler eklenip haşlanır ve süzülür.
Sos için zeytinyağında yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Salça eklenip karıştırıldıktan sonra yarım su bardağı sıcak su eklenir kaynatılır. Kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır. Haşlanmış köfteler sos ile karıştırılır. Halka kesilmiş soğan ile süslenerek servis yapılır.