X
X

Kuru Musakka tarifi

15.02.2012 Çarşamba 11:43 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gümüşhane'nin yöresel tatlarından Kuru Musakka'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr kemikli sığır eti
2 ½ kase kurutulmuş yeşil fasulye veya taze fasulye
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
3 adet patates
2 adet yeşil biber
1 adet domates
1 adet kuru soğan
 
Yapılışı:
Etler düdüklü tencereye alınır ve üzerine 2 yemek kşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir ve rengi dönüp suyunu çekene kadar kavrulur. Üzerini çıkacak kadar su eklenir ve kapağı kapatılarak yaklaşık 20 dakika haşlanır. (Tuz, etin sertleşmemesi için bu aşamada koyulmaz)Kurutulmuş yeşil fasulye ayrı bir tencereye alınır ve üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakılır. Yumuşayan fasulyeler ocaktan alınır ve süzgeç yardımı ile suyu süzülür. (kurutulmuş yeşil fasulye yerine tazesi de kullanılabilir)Kuru soğan ve yeşil biberler küçük küçük doğranır. 3 adet patates de iri küpler halinde kesilir. 3 yemek kaşığı zeytinyağı tencereye konur ve soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine yeşil biberler ilave edilerek kavurmaya devam edilir. İri doğranmış domates, biber ve domates salçası da eklenir ve karıştırılır (Arzu edenler acı biber salçası da kullanabilir)Haşlanmış fasulye ve iri küpler halinde kesilmiş patates de tencereye alınır ve tüm malzemeler alt üst edilir. Düdüklü tencerede haşlanan etlerin suyu tencereye eklenir. Yemeğin üzeri parça etlerle bezenir  ve arzuya göre tuz eklenerek yaklaşık  15 -20 dakika kısık ateşte pişirilir.Kuru Musakka servise hazırdır.

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI