Malzemeler:
• 1 ½ kg kabukları soyulmuş kuru patlıcan
• 250 gr. kıyma
• 1 çay bardağı pirinç
• 2 orta boy soğan
• 2 tatlı kaşığı karabiber
• 2 tatlı kaşığı pul biber
Sosu için:
• Yoğurt
• Sarımsak
Yapılışı:
Kuru patlıcanlar açılması için ılık suda bekletilir.Kıyma yağsız tencerede kavrulur. Soğanlar yemeklik doğranır. Suyunu veren kıymaya zeytinyağı ilave edilir ve arzuya göre tuz, karabiber ve pul biber eklenerek karıştırılır ve soğanları ilave edilir. Pirinç yıkanır ve salça ile beraber harcın içine eklenir. Biraz karıştırıldıktan sonra ayrı bir kaba boşaltırlır. Ilık suda bekletilen patlıcanlar yıkanıp süzüldükten sonra, kıymalı harcın piştiği tencereye alınır. 2 kat patlıcan arasına kıymalı harç konur ve üzerini geçecek kadar su eklenerek pişirilir. Sosu için sarmısaklar dövülür ve yoğurtla karıştırılır. Pişen yemek servis tabağına alındıktan sonra sarmısaklı yoğurdu üzerine gezdirilir. Kuru Patlıcan Boranisi servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN