Malzemeler:
Kuru Patlıcan
300 gr kıyma
1 su bardağı nohut
1 su bardağı pirinç
2 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kuyruk yağı
1 tutam karabiber
1 tutam nane
4 diş sarımsak
1 adet limon
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Kıymanın üzerine, haşlanmış nohut, pirinç, domates ve biber salçası, 2 adet küp küp doğranmış domates, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 tutam karabiber, 1 yemek kaşığı kuyruk yağı eklenip harmanlanır. Yumuşayana kadar haşlanan kuru patlıcanların içine doldurulur. Her dolmanın ağzına boş bir patlıcan geçirilir(kapak yerine) Tencereye dizilip pişirilir. Ocaktan alınmasına yakın 1 limonun suyu, 4 diş sarımsak ve nane ile karıştırılıp domaların üzerine dökülür.