X
X

Kuru Patlıcan Dolması tarifi (Adana)

02.01.2013 Çarşamba 10:18 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adana'nın yöresel tatlarından Kuru Patlıcan Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Kuru Patlıcan
300 gr kıyma
1 su bardağı nohut
1 su bardağı pirinç
2 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kuyruk yağı
1 tutam karabiber
1 tutam nane
4 diş sarımsak
1 adet limon
1 çay bardağı sıvı yağ

 
Yapılışı:
Kıymanın üzerine, haşlanmış nohut,  pirinç, domates ve biber salçası, 2 adet küp küp doğranmış domates, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 tutam karabiber, 1 yemek kaşığı kuyruk yağı eklenip harmanlanır. Yumuşayana kadar haşlanan kuru patlıcanların içine doldurulur. Her dolmanın ağzına boş bir patlıcan geçirilir(kapak yerine) Tencereye dizilip pişirilir. Ocaktan alınmasına yakın 1 limonun suyu, 4 diş sarımsak ve nane ile karıştırılıp domaların üzerine dökülür.
 
Kuru Patlıcan Dolması servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI