Malzemeler:
1 büyük kase kuru patlıcan
1 tutam kurutulmuş yeşil biber
200 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 küçük kase kuru domates
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:
1 büyük kase kuru patlıcan yıkanıp süzülür. Tencereye konulup yumuşayana kadar haşlanır. 200 gr. kuşbaşı kuzu eti kendi yağında suyunu çekene kadar kavrulur. 2 orta boy soğan yemeklik doğranır. Yemeğin pişeceği tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir, soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Pembeleşen soğanların üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ekleniyor. Kokusu çıkana kadar karıştırılır, kavrulan etler de tencereye alınır. Yumuşayana kadar haşlanan patlıcanlar süzülüp tencereye ilave edilir. 1 kase kuru domates iri parçalara bölünür. Domatesler ve yıkanıp süzülen 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur yemeğe eklenir. Arzuya göre tuz konulup, yemeğin üzerine 4 bardak sıcak su dökülüp pişirilir.
Kuru Patlıcan Yemeği servise hazırdır.