X
X

Kuymak tarifi

12.01.2012 Perşembe 10:04 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Trabzon'un yöresel tatlarından Kuymak'ın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
7 Kaşık Mısır  Unu
200 gr Tereyağ
200 gr Telli Peynir veya Dil Peyniri
 
Yapılışı:
Tencerede tereyağı eritilir, mısır unu eklenir ve devamlı karıştırılarak kavrulur. Üzerine koyu kıvamlı olmasına yetecek kadar soğuk su eklenir. Suyu azar azar koyup kıvamını kontrol etmekte fayda vardır. Kuymak kaynayıp koyulaşmaya başlayınca içine peynir eklenir. Peynir tamamen eriyip Kuymak iyice koyulaşınca ocaktan alınır. Kuymak servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI