X
X

Kuzu Kapama tarifi

12.04.2012 Perşembe 10:23 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kırklareli'nin yöresel tatlarından Kuzu Kapama'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg kuzu böbrek yatağı
2 demet taze soğan
1 demet taze nane
2 su bardağı pirinç
1 büyük boy kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı nane
Karabiber
 
Yapılışı:
Pirinçler sıcak tuzlu suda ıslatılır. Etler düdüklü tencereye alınır ve üzerine iri iri parçalara bölünen soğan eklenir. Bir tutam karabiber, 2 çay kaşığı nane ilave edilip etlerin üzerine çıkmayacak kadar sıcak su eklenir. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve etler yaklaşık 15 dakika haşlanır. Taze soğanlar yeşil sapları ile beraber iri iri doğranır. 1 demet taze nane ince ince kıyılır. Ayrı bir tencereye biraz tereyağı ve 3 yemek kaşığı sıvıyağ ilave edilir.  Taze soğanlar yağda sönene kadar kavrulur. Taze nane soğanın üzerine ilave edilir. Pirincin suyu süzülüp yıkanır, taze soğan ve nanenin üzerine ilave edilir. Haşlanan etler suyun içinden alınır. Kavrulan pirinç ısıya dayanıklı cam kabın içine aktarılır. Üzerine haşlanan kuzu etlerı yerleştirilir. Etin suyu tel süzgeç yardımı ile süzülür. Pirincin üzerine çıkacak kadar et suyu ilave edilir. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
 
Kuzu Kapama servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI