Malzemeler:
½ beyaz lahana
2 büyük kahve fincanı yarma
2 orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tutam dargın otu
Yapılışı:
Buğday yıkanır ve 3 büyük kahve fincanı su eklenen tencerede suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır. Lahana ortadan 2’ye ayrılır ve yarısı kullanılır. Dış kabukları ayrılan lahana yıkanır ve beyaz kısımları ince ince kıyılır.Kuru soğanlar küçük küçük doğranır ve tencereye alınır. Üzerine 3 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ eklenerek pembeleşene kadar kavrulur. Küçük küçük doğranan lahana da soğanların üzerine ilave edilir. Biraz daha kavrulduktan sonra üzerine 2 büyük kahve fincanı su ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak lahanalar sönene kadar pişirilir.Suyunu çekip şişen buğdayın üzerine diriliğini kaybedip yumuşayan lahanalar eklenip karıştırılır. 10 büyük kahve fincanı sıcak su ilave edilir. Tuz, karabiber ve pul biber konarak bir taşım kaynatılır. 3 yemek kaşığı un ayrı bir kaba alınır ve üzerine biraz su eklenerek çırpılır. Kaynayan çorbaya devamlı karıştırarak yavaş yavaş eklenir. Üzerine 1 tutam dargın otu serpilir.Lahana Çorbası servise hazırdır.