Malzemeler:
Orta boy lahana
3 - 4 parça kemikli et
1 soğan
Yarım kg orta yağlı dana kıyma
Yarım kg pilavlık bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
SOS İÇİN:
3 - 4 soğan
1 çorba kaşığı salça.
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI:
Lahana yaprakları tuzlu suda haşlanıp süzüldükten sonra soğumaya bırakılır. Soğan, kıyma, bulgur, tereyağı, salça, kıyılmış maydanoz ve baharatlar yoğurularak iç harcı hazırlanır. Diğer tarafta sos için soğanlar piyazlık doğranıp tereyağı ve zeytin yağı karışımında sotelenir. Salça ve tuz eklenip kokusu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir. Üzerine bir çay bardağı sıcak su eklenip kenara alınır. Lahana yapraklarına iç harcı konularak sarılır. Kemikli et tencerede arkalı önlü kızartılır.
Üzerine sarmaların yarısı dizilip üzerine sosun yarısı gezdirilir. Kalan sarmalar da dizildikten sonra sosun tamamı dökülür. Dolmaların arasından gözükecek kadar sıcak su eklenir. Üzerine porselen bir tabak yerleştirilip kapağı kapalı olarak önce yüksek daha sonra orta ateşte pişirilir.