Malzemeler:
1 adet oğlak kaburgası
İç pilavı için:
2 ½ kase pirinç
100 gram böbrek
2 yemek kaşığı karabiber
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı tereyağı
3 kase su
Terbiyesi için:
1 kase domates salçası
1 kase biber salçası
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kaya tuzu
Hamuru için:
1 su bardağı un
1 ½ bardak su
Yapılışı:
Tuzlu suda bekletilen pirinç süzülüp yıkanır. Eritilen tereyağında dolmalık fıstık ve üzüm kavurulurken karabiber serpilir, ardından pirinç eklenir. Malzemelere eklenen 100 gram böbrek karıştırılarak kavrulur. Sıcak su ve tuz dökülüp kavrulan malzemeler pişirilmeye başlanır. Terbiyesi için birer kase domates ve biber salçaları 2 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırılır. Kekik, karabiber, pul biber ve tuz serpilerek çırpılıp terbiye hazırlanır. Oğlak kaburgasına iyice terbiyesi sürülür ve içine pişirdiğimiz böbrekli iç pilav doldurulur. Güzelce doldurulan kaburga iple sıkıca dikilir. Tencerede suyla temas etmemesi için kaburganın altına yüksekte tutacak bir kap veya süzgeç koyulur. Kaburgaya değmeyecek şekilde kaynar su dökülüp tencerenin ağzı hazırlanan basit bir hamurla kapatılıp buharda pişirilir. Etleri lokum gibi pişen kaburga dolması tencereden alınıp fırında kızartılır. Artan iç pilavın üzerinde servis edilir.
Lahmudi Kaburga Dolması sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN