CANLI YAYIN
Malzemeler:
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Karıştırma kabına 3 yumurta kırılır ve çırpılır. Üzerine süt, kabartma tozu eklenir ve çırpmaya devam edilir. 1 kase unun içine tuz katılır ve çırpılan yumurtanın üzerine dökülür. Krep hamuru gibi akışkan bir kıvam elde edene kadar un eklenir.Hazırlanan hamur 15 dakika dinlendirilir. Derince bir tencereye bolca sıvıyağ konur ve kızması sağlanır. Bir mutfak poşetinin içine Lalanga hamuru boşaltılır ve poşetin ucu kesilerek kızgın yağa azar azar damlatılır ve kızartılır. Kaşık yardımı ile de hamur kızartılabilir.Lalanga servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN