MALZEMELER:
Hamur için:
1 yumurta
1 tatlı kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Muhallebi için:
1 kg süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
Şerbeti için:
1,5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Üzeri için:
500 gram tereyağı
YAPILIŞI:
Muhallebi için süt, yumurta, un ve şeker bir tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca üzerine yumurta-yoğurt karışımı eklenip ocaktan alınır. Hamur için bütün malzeme karıştırılıp hamur yoğurulur. Hamur 6 bezeye ayrılıp açılır. Fırın tepsisi yağlanır. Açılan hamurlardan üçü üst üste tepsiye yerleştirilir. Muhallebi hamurların üzerine yayılır. Şeker dökülür. Üzeri açılmış 3 kat hamur ile kapatılır. Kenarlardan sarkan hamurlar kesilir. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir. Dilimlenip önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir. Şeker ve su kaynatılarak hazırlanan şerbet soğutulduktan sonra sıcak tatlının üzerine gezdirilir.