X
X

Lepik tarifi

20.02.2013 Çarşamba 13:18 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Diyarbakır'ın yöresel tatlarından Lepik tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gram kuzu kıyma
2 bardak bulgur
2 bardak dövme
1 adet soğan
2 adet yumurta
2 kaşık kişniş
2 kaşık reyhan
 
Yapılışı:
İkişer bardak bulgur ve dövme karıştırılır, üzerine eklenen suyu çekmesi için dinlendirilir. Suyunu çeken bulgur ve dövmenin üzerine bir soğan rendelenir.250 gram kıyma ve ikişer kaşık da kişniş ve reyhan eklenir. Malzemeler çiğ köfte gibi yoğurularak hamur haline getirilir. İstenen kıvama geldiğinde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır ve üzerine bastırılarak yassılaştırılır. Kaynayan tuzlu suda haşlanan köfteler, çırpılan yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır.
 
Lepik sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI