Malzemeler:
1 kg kuzu kaburga
1 adet yumurta
1 adet patates
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağ
Aldığı kadar un
Yapılışı:
1kg kuzu kaburga düdüklüde haşlanır. Düdüklünün kapağı açılır ve at suyunu çekene kadar kavrulur. Hamur için; 1 yumurta, 1 çay bardağında biraz az su, bir tutam tuz yoğurma kabına alınır ve aldıüı kadar unla birlikte yoğrulur. Hamur açılır ve mantı gibi kare parçalara kesilir. Patates küp küp doğranır. Etlerin üzerine bir iki parmak çıkacak kadar su eklenip kaynatılır ve küp küp kesilen patatesler eklenir. patatesle yumuşayınca hamurlar ilave edilir. 2 yemek kaşığı tereyağında 1 tatlı kaşığı pul biber kızdırılıp yemeğin üzerine dökülür.
Lezgi Hangeli servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN