Malzemeler:
8 adet limon
3 su bardağı şeker
3 bardak su
Dut reçeli için gerekli malzemeler:
1 kilo dut
1 kilo şeker
1 litre su
1 tatlı kaşığı tereyağı
½ limon
Limon reçelinin yapılışı:
Yıkanan sekiz limondan dördünün kabukları rendelenir, dördünün de kabukları soyulup dilimlenir. İki limonun meyveleri zarından ayırılır. Doğranan limon kabukları sıkıldıktan sonra haşlanır ve suyu süzülür, zarı çıkartılan limonlar da suda bekletilir. Limon meyveleri de haşlanır ve bir kaba alınır. Haşlanıp yumuşayan limon kabuklarına üç su bardağı şeker koyulur ve su koyulup kaynatılmaya başlanır. Reçel fokurdamaya başlayınca doğranıp haşlanan limon meyveleri eklenir. Reçelin kaynamasına yakın suda bekletilip suyu süzülen rendelenmiş limon kabukları koyulur. Reçel kıvamını bulana kadar kaynatılır.
Limon reçeli sunuma hazırdır.
Dut reçelinin yapılışı:
Bir kilo şeker ve bir litre su ile buluşturulup kaynatılır. İstenen akışkan kıvama gelen şerbete bir kilo dut koyulup pişirilmeye devam edilir. Reçelin kaynamasına yakın, parlak olması için bir tatlı kaşığı tereyağı ve şekerlenmemesi için sıkılan bir limonun suyu eklenir. Reçel istenen kıvama gelene kadar kaynatılır.
Dut reçeli sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN