X
X

Lokum Pilavı tarifi

06.06.2013 Perşembe 10:15 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bodrum'un yöresel tatlarından Lokum Pilavı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr az yağlı dana kıyma
2 adet soğan
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam karabiber
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Hamuru için unun üzerine 1 çay bardağı su dökülür ve 1 yumurta kırılır. Azar azar un ekleyerek toparlanana kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur üzeri örtülerek dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur iki bezeye ayrılır ve her beze açılıp unlanıp karelere kesilir. Kare hamurlar temiz bir bezin üzerine yayılır ve 1-2 gün kurutulur (fırında hafif pembeleşene kadar da tutulabilir) Harcı için; 2 adet soğan rendelenip sıvı yağda diriliğini kaybedene kadar sotelenir. Yarım kilo az yağlı dana kıyma eklenir, suyunu çekip rengi dönene kadar kavrulur. Kavrulan kıymaya 1 tutam karabiber, 1 yemek kaşığı tereyağı katılır. Biraz çevrilen harç ocaktan alınır. Hamurlar sıvı yağ ve tuz katılan kaynar suda makarna gibi haşlanıp süzülür. Üzerine kıymalı harç ve 3 yemek kaşığı kızdırılmış tereyağı dökülür. Pilav güzelce karıştırılır.
 
Lokum Pilavı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI