Malzemeler:
1 kg lor peyniri
2 Su bardağı pilavlık bulgur
2 demet taze soğan
2 demet pazı
1/2 çay bardağı süt
Üzeri için:
Tereyağı
Yapılışı:
2 Su bardağı pilavlık bulgur yıkanıp tencereye alınır. Ocakta haşlanmaya bırakılır.1 kg lor peyniri bir kaba alınır.Yıkanan pazılar saplarından ayrılır sğanlar da küçük küçük doğranır. Kaynar su tencereye alınır ve pazılar suda birer kez alt üst edilip ayrı bir kaba alınır. Haşlanan bulgurlar ve soğanlar lora ilave edilir ve karıştırılır. Ayrı bir cam kabın tabanına sıvı yağ sürülür pazı yapraklarına hazırlanan iç harç sarılır ve dizilir. Hazırlanan dolmaların üzerine süt dökülerek fırına verilir. 160 derecede 20 dakikada kızarıp pişen dolmalara eritilmiş tereyağı gezdirilir.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN