Malzemeler:
½ Kilo tuzsuz lor peyniri
3,5 Su bardağı un
2,5 Su bardağı toz şeker
250gr tereyağı
2 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
1 Paket Vanilya
Yapılışı:
Oda sıcaklığında beklettiğiniz 250 gram tereyağını derin bir kaba alın. 2,5 su bardağı toz şekeri üzerine ekleyip krema kıvamına gelene kadar yoğurun. 1 Yumurtanın beyazını kenara ayırdıktan sonra sarısını ve diğer yumurtayı tereyağının üzerine ekleyin. Yarım kilo lor peynirini yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya devam edin. Malzemeler karışınca 3,5 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı tel bir süzgeç ile hamurun üzerine eleyerek karıştırın. Çok sert olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun elinize yapışmasını önlemek için avucunuzu yağlayıp hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar elde edin. Hamur toplarının üst kısmını; daha önceden kenara ayırdığınız yumurta akına, ardından toz şekere batırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 170 dereceye ısıttığınız fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN