Malzemeler:
250 gr tuzsuz lor
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı irmik
5 adet yumurta
1 adet limon
2 yemek kaşığı margarin
Antep fıstığı
Şerbeti için;
5 bardak şeker
4 bardak su
Limon suyu
Yapılışı:
1 su bardağı süt; 2 yemek kaşığı margarin eklenerek kaynatılır. Kaynayan süte 2 yemek kaşığı irmik ve 3 yemek kaşığı un katılır ve devamlı karıştırılarak hamur kıvamına gelene kadar pişirilir. Pişen hamur oda sıcaklığında soğutulur.
Şerbeti için; 5 abrdak şeker, 4 bardak suyla 1-2 taşım kaynatılır ve biraz limon suyu damlatılıp ocaktan alınır. Soğuyan hamura; 250 gram tuzsuz lor ve 1 limon kabuğu rendesi eklenir. Hamur mikserle karıştırılırken 5 adet yumurta tek tek kırılır. Tatlı hamuru; ucu kesilen bir poşete doldurulur ve fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkılır. Hamurların üzerine 1’er tane antep fıstığı yerleştirilir. Hamurlar ortalama 180 derecedeki fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkartılan sıcak hamurların üzerine sıcak şerbet dökülür. Antep fıstığı serpilir.
Lor Tatlısı servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN