X
X

Lorlu Kabak Lorlu Biber tarifi

11.09.2012 Salı 13:39 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Çeşme'nin yöresel tatlarından Lorlu Kabak Lorlu Biber'in tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

500 gr. lor
9 adet kırmızı biber
4 adet kabak
1 yumurta
½ demet dereotu
1 kase ceviz
3 tatlı kaşığı isot
Zeytinyağı
 
Yapılışı:
Kabaklar kabuklarıyla beraber boyuna ikiye kesilir. İçleri oyucu veya kaşık yardımıyla sıyrılır. Kırmızı biberlerin sap kısımları kesilir, çekirdekleri çıkartılır. Lorun üzerine 1 yumurta kırılır. Ceviz içi, biraz zeytinyağı  ve ince kıyılmış dereotu eklenir. 1 tatlı kaşığı isot serpilip tüm malzemeler harmanlanır. Kabaklar ve biberler peynirli içle doldurulup tepisiye dizilir. Öceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla 2 tatlı kaşığı isot karıştırılır. Yemeğin üzerine gezdirilir.
 
Lorlu Kabak Lorlu Biber servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI