CANLI YAYIN
Malzemeler:
3 ölçek un
100 gram pudra şekeri
1.5 su bardağı süt
½ bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Yoğurma kabına 1.5 bardak süt, yarım su bardağı sıvı yağ eklenerek karıştırılır üzerine 3 büyük ölçek un eklenir. Yoğrularak kulak memesi kıvamına getirilen hamur dinlendirildikten sonra yufka haline getirmek için bezelere ayırılır. Güzelce açılan yufkalar oklavada büzülerek fırın tepsisine yerleştirilir. Tavada eritilen 1’er yemek kaşığı tereyağ ve sıvı yağ tepsiye dizilen baklavaların üzerine sürülür. 100 derece ısıtılan fırında kızarana kadar pişen baklavalar, üzerleri pudra şekeriyle kaplanarak servis edilir.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN